luni, 9 mai 2011

Share! 5 masti faciale de primavara

Poti sa iti prepari chiar tu aceste masti, sanatoase si lipsite de conservanti. In plus, le poti aplica ori de cate ori ai nevoie de ele.

Masca cu miere

Poate fi utilizata in orice sezon, avand in plus un efect de anti-imbatranire.

CUM O PREPARI

Amesteca o lingura de miere cu o lingura de ovaz, cateva picaturi de suc de lamaie si o lingurita de ulei de masline.

Aplica masca timp de 15 minute in zona fetei si a gatului, apoi inmoaie un prosop in apa calda si lasa-l pe fata inca 3-5 minute.

La final, clateste-ti fata cu apa calda. Masca cu miere este numai buna inainte de culcare, de 2-3 ori pe saptamana.

Masca din plante

O data pe saptamana poti aplica o masca din plante. Iti va tonifia pielea si va elimina posibilele iritatii sau roseata.

CUM O PREPARI

Trebuie sa amesteci o lingura de salvie cu o lingura de lavanda si o lingura de musetel.

Piseaza continutul si adauga apa fierbinte pentru a obtine o pasta. Aplic-o pe fata si gat si las-o sa actioneze timp de 20 de minute.

Clateste-te apoi cu apa calda si aplica o crema hidratanta.

Masca de capsuni

Este o masca buna pentru hidratare, potrivita pentru pielea obosita sau pala, cu un rol benefic in intarirea vaselor capilare.

Raceste un pahar de apa fiarta, adauga o lingurita de bicarbonat de sodiu. Umezeste o bucata de tifon dublu-pliat in apa cu bicarbonat si infasoar-o in jurul fetei si a gatului.

CUM O PREPARI

Pune capsunile pasate, in prealabil, peste tifon. Lasa masca sa actioneze timp de 15 minute.

Repeta porcedeul in fiecare zi timp de o saptamana, apoi de doua ori pe saptamana. Daca suferi de alergii sau esti expusa riscului de inflamatii cauzate de capsuni este bine sa eviti o astfel de masca.

Masca de banana

Masca de banana poate fi aplicata in fiecare dimineata. Este plina de vitamine si energizanta.

CUM O PREPARI

Paseaza o jumatate de banana, adauga putin ulei de masline si cateva picaturi de suc de lamaie.

Aplica masca pe fata si gat, las-o sa actioneze 10-15 minute, clateste-te si nu uita sa folosesti apoi crema hidratanta.

Masca cu branza de vaca

Hraneste pielea si ajuta la eliminarea celulelor moarte. Este bogat in calciu si seleniu cu efect anti-imbatranire. Foloseste masca de doua ori pe saptamana pentru efecte optime.

CUM O PREPARI

Amesteca o lingura de branza de vaca, cu o lingurita de smantana si doua lingurite de migdale macinate.

Dupa 20 de minute, clateste-te si maseaza-ti fata pentru inca 2-3 minute cu ajutorul unei creme hidratante.

marți, 19 aprilie 2011

Masti naturale pentru ten

Ne place sa ne rasfatam cu masti care ne hidrateaza, ne hranesc si ne curata tenul in profunzime. O solutie intotdeauna la indemana sunt mastile facute in casa, bazate exclusiv pe produse naturale. Descopera cateva astfel de "minuni din bucatarie".

Exfoliant cu zahar brun


Amesteca in palma o cantitate mica de zahar brun cu ulei de masline. Dupa ce s-a format o pasta, maseaza pe intreaga fata si pe decolteu. Curata buzele crapate masandu-le cu un amestec de zahar brun cu miere. Clateste-te cu apa calduta.

Masca cu avocado si miere


Avocado si mierea sunt doua produse naturale foarte hidratante. Avantajul pe care ti-l ofera fructul de avocado este acela ca iti hraneste pielea cu microuleiuri si acizi grasi, fara a lasa totusi urme grase la suprafata. Este o masca ideala pentru ten matur, cu piele uscata si riduri, potrivit beauty.about.com. Foloseste o jumatate dintr-un avocado bine copt si un sfert de ceasca cu miere. Aplica masca pe fata si las-o sa actioneze timp de 10 minute, apoi clateste cu apa calduta.

Masca cu banana si vitamina E


O masca intens hidratanta, imbogatita cu un element indispensabil pielii - vitamina E. Ai nevoie de o banana medie sau mare, bine coapta, si de patru capsule de vitamina E.

Vitamina E ajuta la repararea leziunilor minore, in timp ce banana iti energizeaza pielea prin continutul sau bogat in vitamine si minerale. Piseaza foarte bine banana, pana ce obtii o pasta. Spage capsulele de vitamina E si scurge continutul peste pasta de banana. Aplica masca pe fata, evitand zona ochilor. Dupa 10 minute, clateste-te cu apa calduta si usuca-te prin tamponare cu servetele curate.

Masca cu iaurt si castravete


Masca cu iaurt si castravete iti ofera prospetimea la care visezi in zilele firbinti de vara. Ai nevoie de o jumatate de castravete si o lingura cu iaurt.
Adauga castravetele si iaurtul intr-un blender si lasa-le pana ce se formeaza un amestec omogen. Aplica pe fata si lasa sa actioneze timp de 15, 20 de minute. Clateste-te cu apa rece si sterge-te cu un servetel uscat.

Pentru un plus de prospetime si racoare, foloseste iaurt direct de la frigider sau chiar de la congelator. Temperaturile scazute accelereaza circulatia sanguina la nivel local, ceea ce are ca efect o mai buna oxigenare a tenului si, prin urmare, o piele mai sanatoasa.

Masca cu lamaie si rosie


Daca ai tenul gras, aceast tip de masca este exact ce iti trebuie. Acizii din rosie si lamaie actioneaza la nivelul pielii, degresand-o si eliberand porii, aflam de pe wittyliving.com. De asemenea, este o solutie foarte buna pentru atenuarea pistruilor si petelor. Acizii din lamaie au un efect asemanator unui peeling chimic delicat, indepartand celulele moarte de la suprafata pielii.

Ai nevoie de o rosie bine coapta, o lingurita cu zeama de lamaie si o lingurita cu faina de ovaz (gasesti faina de ovaz in magazinele pentru produse naturiste). Amesteca toate ingredientele intr-un blender. Aplica pasta pe fata si lasa sa actioneze timp de 15 minute.

Masca cu argila


Argila este utilizata pentru purificarea interna, dar si externa. Pentru tenul tau, poti face o masca purificatoare din pudra de argila, amestecata cu apa minerala, miere, sucuri sau piureuri din fructe, potrivit site-ului fatfreekitchen.com. Pasta obtinuta ar trebui sa fie suficient de groasa incat sa o poti aplica fara probleme pe fata si decolteu.

Aplica masca pe fata, evitand zona ochilor, si las-o sa se usuce timp de 20 de minute. Foloseste aceasta masca cel putin o data pe saptamana.

marți, 22 martie 2011

Masti cosmetice de vara

Vara, cand caldura te toropeste si iti ataca pigmetii naturali ai pielii, solutia cea mai buna pentru a scapa de probleme este sa hidratezi mai bine tenul. Si cum poti face lucrul acesta fara sa cheltui averi la saloanele de infrumsetare? Simplu ca buna ziua, aplicandu-ti o masca de vara la tine acasa.

Din fructe sau legume, bogate in minerale si vitamine, aceste masti home-made iti vor hidrata pielea, iti vor face tenul mai suplu si iti vor revigora simturile. Care sunt cele mai recomandate pentru sezonul cald? Afla in cele ce urmeaza.

Masca pe baza de castravete

Revigoranta si foarte potrivita pentru acest anotimp calduros, masca pe baza de castrevete este una dintre cele mai des intalnite tratamente home-made. Are un rol tonic si se potriveste oricarui tip de ten.

Ingrediente:

• 1 castravete
• 2 linguri de iaurt

Mod de preparare: Se rade castravetele si se amesteca cu doua linguri de iaurt proaspat. Pasta obtinuta astfel se intinde pe fata si pe gat si se lasa sa actioneze 10-15 minute. Se clateste apoi cu apa calduta.

Masca pe baza de morcovi

Acest tip de masca este foarte potrivit pentru tenul mixt. Are rol de detoxifiere a tenului si hidratare in acelasi timp.

Ingrediente:

• 1 morcov
• 1 lingura cu varf de branza proaspata de vaci

Mod de prepare: Se rade morcovul marunt, apoi se adauga o lingura cu varf de branza de vaci. Se amesteca bine si se intinde pe fata. Pasta obtinuta trebuie lasata sa actioneze 15 minute. Se indeparteaza apoi cu apa calduta. Ai grija insa ca aceasta masca poate lasa urme portocalii pe fata. Tocmai de aceea este bine, dupa ce te speli cu apa calduta sa inmoi un tampon intr-un bol cu zeama de lamaie si sa-ti cureti fata.

Masca pe baza de caise

Acest tip de masca este foarte potrivit pentru tenul uscat. Reda elasticitatea pielii si o face mai supla si sanatoasa.

Ingrediente:

• 4-5 caise
• 1 lingura de smantana proaspata

Mod de preparare: Se iau 4-5 caise coapte, se decojesc si se indeparteaza samburii. Pulpa se paseaza si se amesteca cu o lingura de smantana. Pasta obtinuta se intinde pe fata si pe gat. Se lasa sa actioneze timp de 20 de minute si se indeparteaza cu apa calduta.

Masca pe baza de cirese

O masca pe baza de cirese este foarte utila pentru atenuarea problemelor tenului uscat.

Ingrediente:

• o mana de cirese

Mod de preparare: Se curata ciresele de sambure si se pun in mixer. Se amesteca pana ce se obtine o masca omogena, care se intinde ulterior pe fata si decolteu. Se lasa se actioneze 20 de minute si se indeparteaza cu apa minerala.

Masca pe baza de capsuni

Capsunile au foarte multe propietati cosmetice, printre care cele cu rol de tonifiere, inchiderea porilor mariti si calmarea iritatiilor.

Ingrediente:

• cateva capsuni
• o lingura de smantana proaspata

Mod de preparare: Se strivesc capsunile si se amesteca cu smantana. Se intinde masca pe fata si se lasa sa actioneze 15-20 de minute. Se clateste cu apa calda.

Masca pe baza de piersici

Piersicile sunt bogate in vitamine care hranesc tenul si ii confera acestuia luminozitate. Pe langa asta, sucul de piersici inchide porii. Masca pe baza de piersici este recomandata pentru tenul gras sau mixt.

Ingrediente:

• 1 piersica
• 1 galbenus de oua

Mod de preparare: Se paseaza o piersica bine coapte si se amestece apoi cu un galbenus de ou pana se obtine o pasta omogena. Se aplica masca pe fata si se lasa se actioneze 20 de minute. Se clateste cu apa calduta.

marți, 1 martie 2011

Tratamente cu ulei cald pentru par frumos si sanatos

Uleiurile vegetale au o putere de hidratare si ofera instantaneu un par mai viguros, mai puternic si mai sanatos daca sunt utilizate in mod frecvent. Parul tern, vopsit, pe care se folosesc foarte des produse de fixare, care este tapat sau pur si simplu are o structura nesanatoasa, este insetat dupa uleiuri si le absoarbe instantaneu. Totusi, atunci cand aceste uleiuri sunt incalzite, efectele sunt de doua ori mai puternice decat in mod obisnuit.


Specialistii in ingrijirea parului recomanda femeilor din intreaga lume sa aplice pe par tratamente care constau in diverse uleiuri incalzite in prealabil. Desigur, acestea trebuie sa aiba o temperatura suportabila, astfel incat sa nu degradeze firele de par.


Asadar, iata care sunt cele mai bune tratamente cu uleiuri incalzite pentru parul tau:


Ulei de masline si o jumatate de ceasca de lapte


Incalzeste 10 linguri de ulei de masline, iar cand ajunge la o temperatura optima, amesteca-l cu jumatate de ceasca de lapte proaspat (cu cat mai gras cu atat mai bine). Aplica masca pe parul umezit si maseaza scalpul fara grija. Desi parul este tinta principala, trebuie sa stii ca si scalpul are nevoie de rasfat si ingrijire. Dupa ce ai masat pielea capului cel putin 3 minute si ai ai intins masca pe toata lungimea parului, infasoara-ti capul intr-o punga de unica folosinta si apoi intr-un prosop. Lasa tratamentul sa actioneze 40 de minute si apoi samponeaza (de doua ori daca este necesar).


Dupa aplicaea acestor tratamente, nu este nevoie sa mai folosesti balsam sau alte tratamente de par. Simpla samponare este suficienta.


Ulei de masline si miere


Amesteca 10 linguri de masline cu 3 linguri de miere si albine si incalzeste aceste doua ingrediente impreuna. Daca uleiul de masline promite parului o hidratare intensa, mierea ofera stralucire si intareste firul de par. La fel ca si tratamentul ca ulei de masline si lapte, acesta se maseaza insistent scalpul si se intinde pe toata lungimea firumui de par. Se acopera si se lasa sa actioneze pentru 40 de minute.


Ulei de cocos si vitamina E uleioasa


Uleiul de cocos este un ingredient nutritiv si este recomandat parului uscat. Acest ingredient este folosit de sute de ani in tarile asiatice, motiv pentru care femeile din zonele respective au un par lung, sanatos si stralucitor, fara sa utilizeze produse de infrumusetare din comert. Incalzeste 7 linguri de ulei de cocos si o lingurita de vitamina E si aplica rezultatul pe parul umed. Lasa masca sa actioneze cel putin 30 de minute si apoi indeparteaza uleiurile cu sampon.


Acest tratament va intari firele de par si va face ca radacina sa fie mult mai rezistenta.


Atentie! Toate uleiurile se incalzesc la bain marin.


Daca dupa samponare parul ti se pare ca a ramans putin unsuros, il poti clati cu o cana de apa in care ai turnat zeama de la o lamaie. Acest ingredient va degresa parul in totalitate, ii va da un miros placut si ii va oferi un plus de stralucire.

Tratamente cosmetice pentru acasa

Pentru a-si mentine frumusetea, o femeie trebuie sa isi cunoasca foarte bine pielea, sa stie care sunt necesitatile acesteia, ce ingrediente ii priesc si de ce ar trebui sa se fereasca. Totusi, pentru a arata mereu tanara, nu trebuie sa lasi sume importante de bani la saloanele de infrumusetare. Este suficient sa te aprovizionezi cu diverse ingrediente naturale, de care pielea ta sa se bucure.


Tratament pe baza de ulei de masline pentru hidratare

Amesteca o lingura de ulei de masline cu o lingurita de pudra de argila, aplica masca pe pielea curata, lasa sa actioneze pentru aproximativ 15 minute, iar apoi clateste fata cu apa calda din belsug.


La final, pielea va ramane hidratata si, datorita argilei, ea va fi curatata in profunzime.


Tratament regenerant cu albus de ou


Dupa ce ai dat jos masca exfolianta, poti aplica una regeneranta cu albus de ou. Acesta are un continut foarte ridicat de colagen, necesar pentru o piele radianta. Bate bine un albus de ou si aplica-l pe pielea curata. Lasa-l sa actioneze pentru 20 de minute, dupa care indeparteaza-l cu apa calda. Poti repeta acest tratament in fiecare seara pentru a vedea rezultatele cat mai rapid.


Tratament cu lamaie pentru ten gras


Chiar daca pielea cu mult sebum isi mentine elasticitatea si tineretea mai mult timp, este recomandat ca uneori sa ii faci o „degresare” si sa o mai lasi sa respire. Stoarce jumatate de lamaie, inmoaie o discute demachianta in aceasta zeama si sterge-te cu ea pe fata in miscari circulare. Dupa un minut, clateste pielea cu apa calda..

Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a ramane mereu tanara si frumoasa.


Demachiere


Chiar daca ai utilizat sau nu machiaj, este recomandat sa te demachiezi in fiecare seara. Daca vei face acest lucru vei observa cum pe discheta demachianta raman urme de murdarie. Acesta sunt cauzate de praf, poluare si transpiratie. De asemenea, dimineata este iarasi indicat sa folosesti putin demachiat pentru a indeparta excesul de sebum format peste noapte.

Exfoliere


Cel putin o data la doua saptamani, ar fi bine sa iti exfoliezi pielea cu un amestec natural. Rolul exfolierii este acela de a indeparta toate celulele moarte de la suprafata pielii si de a permite astfel pielii sa respire.


Amesteca o lingura de tarate cu putin gel de curatare a fetei si maseaza tenul cu miscari circulare. Dupa ce ai acoperit toate zonele, indeparteaza masca cu apa calduta.


Hidratare


Un ten hidratat, este un ten mai tanar. Din acest motiv, femeile care se plang ca au tenul gras, au pielea mai intinsa si cu un aspect mai placut. In fiecare seara si dimineata, dupa procesul de demachiere, aplica un ulei natural hidratant (ulei de masline, ulei de samburi de struguri, ulei de avocado etc).

Lamaia - un fruct adorat de pielea ta

Lipsa hidratarii, schimbarile bruste de temperatura, neaerisirea spatiilor in care locuiesti sau lucrezi, dar si lipsa unei ingrijiri adecvate a pielii sunt doar cateva dintre lucrurile care pot duce la uscarea pielii. In acest caz, tenul tau are nevoie de un tratament care sa ii redea supletea, stralucirea si vitalitatea: exfoliere si hidratare.


Cum se face exfolierea


Stoarce zeama de la jumatate de lamaie si adauga jumatate de lingurita de sare marina sau aceeasi cantitate de zahar. Maseaza-ti pielea cu amestecul obtinut pentru 30 de secunde si apoi clateste cu apa calda din abundenta. Dupa acest tratament, toate celulele moarte de la suprafata pielii tale vor fi indepartate in totalitate, iar epiderma ta va arata impecabil si va putea sa respire prin toti porii.


Lamaia este usor acida, asa ca daca ai tenul mai sensibil amesteca o parte zeama de lamaie si o parte apa minerala. De asemenea, nu mentine zeama de lamaie mai mult de 30 de secunde pe piele, pentru ca acizii puternici iti pot provoca iritatii.


Datorita continutului bogat de vitamina C al sucului de lamaie, celulele de colagen naturale ale pielii vor fi stimulate, iar tenul tau va arata proaspat, curat si foarte placut la atingere.


Poti inlocui sarea marina sau zaharul cu tarate de grau, faina de grau, cafea macinata sau zat de cafea sau frunze uscate de ceai. Varianta cea mai buna este cea care iti este la indemana. Efectele sunt aceleasi indiferent de materialul abraziv – ingredientul cheie in aceasta masca este sucul de lamaie.


Atentie! Aplica acest tratament de cel mult doua ori pe saptamana.


Cum se face hidratarea


Amesteca o lingurita de ulei de masline cu 3 picaturi de zeama de lamaie si maseaza intreaga suprafata a pielii cu produsul rezultat. Aplica miscari circulare asupra pielii si insista in zonele cu riduri, evitand totusi zona ochilor. Dupa un minut de masaj, clateste pielea cu apa calda din belsug si apoi sterge usor cu un prosop de hartie. La finalul acestui tratament, iti vei simti pielea incredibil de curata si fina.


Acest tratament se face pe pielea curata (demachiata), eventual la cateva minute dupa exfoliere.


Alte masti pe baza de zeama de lamaie


Lamaie si argila


Intr-un bol adauga o lingurita de zeama de lamaie, o jumatate de lingurita de iaurt si o lingurita rasa de argila. Amesteca bine toate cele trei ingrediente, aplica masca rezultata pe fata, gat si piept, asteapta 20 de minue, iar dupa ce se intareste, indeparteaz-o cu apa calda. La final, pielea ta va ramane foarte fina si impecabila.


Lamaie si albus de ou


Albusul de ou regenereaza celulele pielii, iar colagenul natural continut ofera pielii un aspect mai tanar, mai curat si mai luminos. Spage un ou, separa albusul si amesteca-l cu o lingurita de zeama de lamaie. Aplica masca pe piele, las-o sa actioneze 10 minute si apoi indeparteaz-o cu apa calda.


Atentie! Zeama de lamaie albeste pielea, asa ca daca doresti sa iti pastrezi bronzul, ar trebui sa eviti acest ingredient.

miercuri, 23 februarie 2011

Trup mai suplu in 14 zile

Zona 1 cu probleme: Micsoreaza-ti talia



ABDOMENE SCURTE (CRUNCHES) CU RASUCIRI

(1)

Stai pe spate si departeaza gambele pana ajung pe aceeasi linie cu umerii.

Foloseste abdomenul pentru a ridica umerii si piciorul stang la o distanta mica de podea.

Sutine-ti gatul cu mana stanga si intinde bratul drept in sus si putin in laterala.

(2)

Ridica-te, trage genunchiul stang catre stomac si intinde mana dreapta catre stanga, pana atinge exteriorul pulpei stangi.

Repeta exercitiul de 30 de ori si apoi schimba partea.




PLANSA PE O PARTE

(1)

Stai pe partea stanga cu piciorul drept peste cel stang si cu gamba sprijinita de podea.

Foloseste palma dreapta ca suport si asaz-o in fata, cu degetele orientate catre piept.

Sprijina-ti capul in palma stanga.

(2)

Impinge-te in sus cu ajutorul mainii drepte de pe podea in asa fel incat sa ridici trunchiul si mana stanga de pe sol si sa asezi piciorul drept peste cel stang.

Mentine pozitia cateva secunde si revino la pozitia de start.

Mai ai de facut inca 30 de exercitii pe stanga si apoi schimba partea.

Zona 2 cu probleme: Tonifiaza-ti coapsele interioare



RIDICARI DE PICIOR CU RASUCIRI

(1)

Stai pe maini si genunchi.

Roteste genunchiul drept catre cel stang si ridica gamba de la pamant ca-n imagine.

(2)

Intinde piciorul drept in spate si roteste-l in asa fel incat varful pantofului sa fie in exterior, catre dreapta.

Tine piciorul drept si laba piciorului incordata.

Stai asa cateva secunde si revino la start.

Mai ai de facut inca 30 de repetari cu piciorul drept, apoi schimba partea.




RIDICARI DE PICIOR SCURTE IN LATERALA

(1)

Incepe stand in patru labe, lasandu-ti greutatea pe piciorul si cotul din partea stanga.

Pune mana dreapta peste cea stanga si ridica piciorul drept in laterala (pulpa sa fie paralela cu podeaua) si indoaie genunchiul.

(2)

Intinde piciorul in laterala dreapta, dar sa fie la nivelul soldului.

Simultan cu extinderea piciorului in laterala, ridica in sus bratul drept (trunchiul se va rasuci automat in partea dreapta).

Mai fa inca 30 de repetari pe dreapta si schimba partea.

Zona 3 cu probleme: Tonifiaza-ti fundul



ARCUL SI SAGEATA

(1)

Stai pe burta cu picioarele indoite si departate cat sa fie in linie cu soldurile.

Intinde bratele in spate si prinde gleznele cu palmele, ridicandu-ti in acelasi timp pieptul.

(2)

Indreapta piciorul si bratul din partea stanga in asa fel incat sa fie putin deasupra podelei.

Mentine pozitia cateva secunde si revino la start.

Inca 30 de exercitii pe dreapta si schimba partea.




MENTINERI CU RIDICARI DE PICIOARE

(1)

Stai pe burta cu tot corpul incordat si ridica-te pe coate (cu palmele unite), cu genunchiul drept si varful adidasului stang pe podea.

(2)

Indoaie piciorul stang si ridica-l de la podea cativa centimetri, cu laba piciorului incordata.

Stai asa cateva secunde si revino la pozitia de start.

Mai fa 30 de exercitii si schimba partea.

miercuri, 16 februarie 2011

Masti naturale pentru par

Parul tau are nevoie de sustinere pentru a arata bine si a fi sanatos. Imagineaza-ti parul ca pe o haina purtata zilnic. De-a lungul timpului se degradeaza si se rupe. De aceea, este necesar sa ii oferi parului tau ingrijirea adecvata.

Iata cateva masti pe baza de produse naturale pe care le poti folosi pentru a-ti proteja si a imbunatatii calitatea parului

1. Masca cu avocado si miere

Avocado este un fruct-minune, recomandat pentru cantitatile impresionante de acizi grasi esentiali pe care ii contine. Si parul tau are nevoie de astfel de uleiuri, deci o masca cu avocado este perfecta pentru parul fragil. Foloseste avocado bine copt, care este si usor moale.

Amesteca un avocado pisat cu o lingura de miere si doua linguri de ulei de masline. Amesteca pana ce se transforma intr-o pasta omogena, apoi aplica pe parul uscat. Stai cat poti de mult cu masca pe par, apoi spala-te cu un sampon delicat, conceput pentru copii.

2. Masca cu iaurt si ou

Bogate in proteine si vitamine, ouale sunt o sursa excelenta de hidratare pentru parul tau. O masca usor de folosit se obtine prin amestecarea unui albus de ou cu sapte linguri de iaurt. Aplica masca si las-o sa actioneze pentru o jumatate de ora sau cat poti de mult, apoi clateste-te.

3. Masca cu ulei de masline

Uleiul de masline este "materia prima" pentru numeroase masti facute acasa si chiar si pentru cele din comert. Este intens hidratant, protector, contribuind la netezirea cuticulei, stratul exterior al firului de par. Cu cat stratul exterior este mai neted, cu atat mai mult va reflecta lumina, si parul va fi mai stralucitor.

Amesteca cinci linguri cu ulei de masline cu doua oua. Maseaza pe parul uscat si acopera-ti capul cu un prosop sau o casca pentru dus. Lasa masca sa actioneze cel putin o jumatate de ora, apoi spala-ti parul.

4. Tonic cu suc de patrunjel

Radacina firului de par poate fi hranita numai din interior, prin intermediului unei alimentatii sanatoase si a aportului adecvat de vitamine si minerale. Ce poti face din "exterior" este sa iti pastrezi pielea capului sanatoasa, evitand astfel aparitia infectiilor cu diverse bacterii sau ciuperci care pot afecta cresterea parului sau pot chiar sa determine caderea acestuia.

Poti obtine un tonic eficient pentru pielea capului din suc de patrunjel. Amesteca o jumatate de ceasca cu suc de patrunjel cu trei linguri de ulei de masline. Aplica amestecul la nivelul radacinilor si pe lungimea parului, masand delicat. Lasa sa actioneze timp de 20 de minute, apoi spala-te.

marți, 15 februarie 2011

5 tratamente senzaţionale cu zaţ de cafea

Îţi place la nebunie să savurezi o cafea aburindă la prima ora a dimineţii? Nu uita să păstrezi zaţul de cafea pentru baia de seară pentru că va face minuni pentru pielea şi părul tău!

1. Exfoliantul perfect

Niciun exfoliant de pe piaţa produselor cosmetice nu va funcţiona mai bine decât zaţul de cafea sau cafeaua măcinată şi combinată cu diverse uleiuri care hidratează pielea şi o lasă catifelată. Amestecă zaţul de cafea cu puţin ulei de măsline presat la rece, masează întreg corpul folosind mişcări circulare, după ce în prealabil ai umezit pielea sub duş. Dacă ai răbdare să stai câteva minute să acţioneze, ar fi minunat, înainte de a îndepărta exfoliantul. Zaţul de cafea poţi să îl mai conbini şi cu ulei de migdale sau de avocado, capsule cu vitamina E şi A. Repetă procedura de două ori pe săptămână.

2. Te scapă de celulită

Amestecă zaţul de cafea cu un albuş de ou, aplică pe coapse şi fund, după care înveleşete zona în folie de plastic. Lasă să acţioneze o jumătate de oră, după care clăteşte-te sub duş!

3. Redă elasticitatea tenului

Zaţul de cafea amestecat cu un albuş de ou poate să facă minuni şi pentru tenul tău. Amestecă 1/4 cană cu zaţ de cafea cu un albuş de ou, aplică pe faţă executând un masaj uşor şi lasă să acţioneze până se usucă, după care îndepărtează cu apă călduţă.

4. Conferă strălucire părului!

După ce ai umezit părul, masează scalpul cu zaţ de cafea, lasă puţin să acţioneze şi continuă cu ritualul tău de spălare a părului. Vei avea un păr mătăsos şi strălucitor.

5. Adaugă-l în gelul de duş!

Poţi să pun zaţ de cafea în gelul tău de duş ca să obţii un gel de duş exfoliant.

6 tratamente cu iaurt pentru faţă

Nu mai este nevoie să amintim nenumăratele beneficii pe care le aduce consumul de iaurt organismului nostru. Însă iaurtul nu este recomandat doar pentru o dietă sănătoasă, ci acesta poate fi folosit cu succes şi în tratarea afecţiunilor pielii.

Indiferent dacă ai tenul gras sau, din contra, foarte uscat, învaţă să-l îngrijeşti natural. Iată ce poate face iaurtul pentru pielea ta.

1. Tratează acneea

Iaurtul te scapă de cel mai mare cpşmar al adolescenţei: coşurile. Aplică iaurt direct pe coşuri zilnic, după ce ai îndepărtat machiajul şi ai faţa curată. Masează bine pielea, lasă să acţioneze câteva minute şi apoi îndepărtează-l cu apă călduţă. Conţinutul bogat în zinc va ajuta şi la reducerea petelor şi închiderea porilor. Evită însă iaurturile aromate. Acestea au în compoziţie ingrediente care pot irita pielea.

2. Previne coşurile

Te-ai uitat în oglindă şi ai observat o pată roşie care promite că se va transforma într-un coş de toată frumuseţea? Nu sta cu mâinile în sân. Amestecă iaurt cu o bucăţică de drojdie de bere şi aplică pe zona afectată. Vei reuşi să-l opreşti înainte de a se forma.

3. Piele uscată

Dacă problema ta este pielea foarte uscată şi sensibilă, tot iaurtul te ajută. Combină ulei de măsline, turmeric, lemn de santal cu iaurt şi miere şi întinde pe zonele cu probleme. Lasă să acţioneze timp de 15 minute şi apoi clăteşte bine cu apă.

4. Hidratare

Dacă frigul ţi-a afectat pielea şi ai nevoie de un hidratant puternic, apelează cu încredere la iaurt. Încearcă o mască din praf de linte şi iaurt. Las-o să se usuce şi apoi curăţ-o de pe faţă. Clăteşte bine cu apă. Efectele se vor vedea imediat.

5. Exfoliere

Amestecă iaurt cu coajă de portocală uscată, pisată. Lasă pasta să acţioneze aproximativ 15 minute şi apoi spală-te pe faţă. Acest procedeu este recomandat o dată pe săptămână, iar iaurtul este o soluţie la îndemână şi eficientă.

6. Piele îmbătrânită

Oferă-i un strop de strălucire aplicănd o cremă formata din iaurt, banane şi avocado.

Însă nu doar tenul tău poate profita de beneficiile iaurtului. Acesta este recomandat şi în tratarea...

Mâinilor uscate. Combină un iaurt cu suc de lămâie şi lasă amestecul la frigider timp de câteva ore. Răsfaţă-ţi apoi mâinile cu pasta obţinută, masând. Lasă câteva minute să-şi facă efectul si clăteşte cu apă calduţă. Repetă procedeul de câteva ori pe săptămână şi rezultatele te vor surprinde.

Scalpului iritat. Aplică iaurt la nivelul scalpului, înfăşoară-ţi părul într-un prosop şi lasă-l să acţioneze timp de 15 minute. Clăteşte-ţi apoi părul cu apă din abundenţă. Acest tratament te va ajuta să scapi şi de mătreaţă.

Iaurtul are o compoziţie uşoară, delicată şi poate fi folosit în îngrijirea zilnică a pielii sensibile, fără a provoca reacţii alergice. Alege pentru pielea ta iaurturile naturale, fără coloranţi sau arome.

5 soluţii ca să scapi de cearcăne

Pielea din jurul ochilor este sensibilă şi are nevoie de îngrijire specială, atrag atenţia dermatologii. Cearcănele, ridurile fine, pungile sunt doar câteva dintre problemele frecvente care apar în această zonă şi care ne trădează vârsta, nivelul de stres cât şi lipsa somnului. Ce facem când dimineţile ne sunt umbrite de cearcăne?

Iată 5 remedii naturale eficiente care vor reda prospeţimea ochilor tăi în doar câteva minute. Încearcă-le!

1. Felii de cartof crud. Face parte dintre cele mai cunoscute şi eficiente tratamente naturale împotriva cearcănelor şi pungilor de la nivelul ochilor. Aplică-le seara înainte de culcare şi lasă-le câteva minute pentru a acţiona. Dimineaţa vei avea o surpriză plăcută. Repetă tratamentul de cel puţin 3 ori pe săptămână.

2. Suc de castraveţi. Fie că îl aplici cu ajutorul unor dischete demachiante, fie că aşezi direct feliuţe de castravete pe ochi, castravetele te va ajuta să redai luminozitate pielii din jurul ochilor. Lasă-i timp de acţiune aproximativ 15 minute.

3. Ceai verde. Nu numai consumat aduce beneficii. Păstrează-l la frigider şi aplică-l sub formă de comprese pe ochii obosiţi.

4. Smochine. Un alt remediu delicios care şi-a dovedit eficienţa în timp este smochina. Taie o smochină proaspătă pe jumătate şi aşaz-o pe ochi. Lasă-le 10-15 minute şi apoi clăteşte cu apă calduţă.

5. Ulei de migdale şi ulei de măsline. Extrem de hrănitoare pentru piele, aceste uleiuri hidratează, reduc ridurile şi te scapă de cearcăne. Masează-ţi pielea cu ulei în fiecare seara şi vei avea numai de câştigat.

Învaţă sa ascunzi imperfecţiunile


Foloseşte zilnic produse destinate îngrijirii ochilor şi alege-le în funcţie de problemele cu care te confrunţi, cearcăne, riduri, piele grasă sau uscată. Pentru a diminua cearcănele trebuie să foloseşti atât creme contur cât şi anticearcăne. Cele mai eficiente creme sunt cele de seară, pentru că în timpul nopţii activitatea celulară este mai intensă.

Machiajul este o metodă foarte eficientă pentru a ascunde micile imperfectiuni, fie că este vorba de cearcăne sau pete. Important este să ştii sa îl aplici. Pentru a masca cearcănele, foloseşte o nuanţă de anticearcăn mai deschisă decât fondul de ten pe care îl foloseşti.

5 tratamente de înfrumuseţare cu miere

Pe lângă valorile nutritive, mierea este un adevărat miracol pentru pielea ta. Şi asta nu o spunem noi. Însăşi Cleopatra, vestită pentru frumuseţea sa, obişnuia să se folosească de proprietăţile mierii pentru a-şi menţine tinereţea pielii.

Considerată drept cel mai bun hidratant natural, mierea reprezintă un remediu excelent pentru pielea uscată, iritată şi sensibilă. De asemenea, s-a dovedit a fi un bun tratament pentru arsuri, crăpături şi chiar acnee. În plus, este o sursă importantă de antioxidanţi care luptă împotriva ridurilor şi a altor semne ale trecerii timpului.

Fie că optezi pentru cremele sau loţiunile găsite în comerţ, fie că îţi prepari singură produsele de îngrijire, asigură-te că mierea nu lipseşte din tratamentele pentru frumuseţe. În cazul în care eşti adepta remediilor naturale, iată câteva metode prin care te poţi folosi de miere.

Atenţie! Foloseşte miere 100% naturală, fără alte adaosuri sau tratamente.

1. Demachiant

Amestecă 2 linguriţe de miere cu 2 linguriţe de suc de lămâie şi 4 linguriţe de iaurt. Aplică amestecul obţinut pe faţă, masează bine şi apoi clăteşte cu apă călduţă.

2. Exfoliant

Pentru exfolierea pielii, combină o linguriţă de miere cu una de migdale pisate şi o jumătate de linguriţă de suc de lămâie. Masează bine pielea şi apoi îndepărtează masca cu apă caldă. Vei îndepărta celulele moarte iar pielea ta va căpăta un aspect mai proaspăt.

3. Hidratare

Tratamentele pe bază de miere sunt recomandate în special în anotimpurile reci, când pielea devine uscată şi are nevoie de hidratare puternică. Pentru a obţine o loţiune hidratantă, amestecă în cantităţi egale miere şi ulei de măsline sau jojoba. Aplică pe piele, masează şi lasă să acţioneze timp de aproximativ 15 minute şi apoi clăteşte.

Poţi folosi şi o mască simplă dar puternic hidratantă pentru a da prospeţime pielii. Combină lapte şi miere în cantităţi egale şi întinde masca obţinută pe faţă. Lasă timp de acţiune 15 minute şi apoi clăteşte bine cu apă călduţă.

4. Remediu împotriva acneei

Încearcă acest tratament împotriva coşurilor: amestecă 5 linguriţe de miere călduţă cu struguri zdrobiţi şi lasă masca să acţioneze timp de 10 minute pe zonele afectate. Îndepărteaz-o cu apă caldă.

5. Tratează arsurile

Studiile au arătat că mierea poate fi foarte eficientă în tratarea arsurilor, iritaţiilor sau a altor tipuri de răni. Unge rana cu miere şi bandajeaz-o. Datorită efectului antimicrobian, mierea reduce riscul de infecţii.

Pentru o piele frumoasă, urmează exemplul Cleopatrei şi transformă băile în adevărate surse de relaxare şi răsfăţ. Adaugă în apă fierbinte un sfert de borcan de miere pentru o baie hidratantă.

Nu mai sta pe gânduri şi răsfaţă-ţi pielea săptămânal cu aceste reţete. Sunt uşoare şi deloc costisitoare. Este recomandat să foloseşti mierea de albine de cel puţin 2 ori pe săptămână pentru o hidratare completă şi o exfoliere perfectă.

Secrete naturale pentru un par frumos

Parul tau este afectat in fiecare zi de poluare, raze ultraviolete, de stresul cotidian si substantele chimice din cele mai multe produse pentru par.


Poti cheltui multi bani pe produse scumpe si pe tratamente la coafor, dar rezultatele ar putea sa intarzie. Investitia in parul tau poate aduce insa beneficii mai mari, atunci cand alegi sa il tratezi cu remedii naturale, usor de pregatit in casa.


Sanatatea parului tau porneste de la o dieta echilibrata cu multe fructe si legume. Pentru a-i asigura insa stralucirea si textura necesara pentru a-l putea coafa usor, incearca remediile naturale prezentate mai jos. Spre deosebire de produsele din comert, acestea nu au efecte secundare si ii pot reda parului tau vitalitatea.

In afara de uzura zilnica, parul tau sufera si la fiecare spalare din cauza clorului si calcarului din apa. Ingrijeste-l cu ingrediente naturale si ii vei reda stralucirea. Dupa aplicarea tratamentului natural pe parul tau, acopera-ti capul cu o casca de dus si lasa-l sa lucreze.

Masca de par cu castravete – pentru parul afectat de clor

Ingredientele necesare sunt: un ou, doua lingurite de ulei de masline si un castravete mic, curatat.

Rade castravetele si amesteca ingredientele pana obtii o pasta omogena. Aplica amestecul pe par si lasa-l 10 minute. Clateste-ti parul si spala-l apoi cu sampon.

Pentru a-i reda vitalitatea parului tau afectat de clorul din apa, repeta tratamentul lunar.

Masca de par cu miere – pentru stralucire

Amesteca mierea de albine cu uleiul de masline in proportii egale, in cantitatea necesara pentru lungimea parului tau. Intinde amestecul pe par si lasa-l sa actioneze timp de douazeci de minute.

Repetat saptamanal, acest tratament va revigora si va oferi stralucire si parului foarte uscat.

Tratamentul cu otet de mere – impotriva matretii

Matreata si descuamarea pielii scalpului sunt, de multe ori, provocate de un dezechilibru in PH-ul pielii tale.

Un amestec de otet de mere cu apa si frunze de menta poate elimina dezechilibrul si senzatia de mancarime.

Amesteca o ceasca de apa cu jumatate de ceasca de otet de mere si incalzeste amestecul pana aproape de fierbere. Adauga apoi doua frunze proaspete de menta si asteapta sa se raceasca.

Cand amestecul s-a racit, aplica-l pe tot parul si maseaza-ti usor scalpul. Acopera-ti parul cu un prosop si lasa tratamentul sa actioneze un sfert de ora. Dupa ce ti-ai clatit parul, il poti spala cu un sampon hidratant. Mirosul de otet dispare repede din par, mai ales atunci cand folosesti frunze proaspete de menta.

Tratamentul cu ulei fierbinte – pentru varfurile despicate

Un tratament fierbinte iti va ajuta parul sa absoarba mai bine umezeala. Poti alege sa folosesti ulei de masline sau ulei de soia. Incalzeste uleiul punandu-l in recipient pe care il pui apoi in apa fierbinte.

Daca uleiul s-a incalzit prea mult, nu-l aplica pe parul tau pana cand nu se raceste corespunzator. Cu cat mai cald, cu atat mai bine, insa daca il simti prea fierbinte atunci cand iti atinge pielea capului, mai asteapta putin.

Intinde amestecul in par cu un pieptene si lasa-l sa actioneze timp de 10 minute. Dupa ce clatesti parul bine, il poti spala cu sampon. Pentru parul foarte uscat, tratamentul este recomandat dupa ce parul a fost spalat. Clateste-l apoi pana simti ca parul s-a curatat complet.

luni, 14 februarie 2011

Smoky eyes – un machiaj cu mister

Smoky eyes este un machiaj aparut in perioada anilor 80, bazat pe nuante foarte inchise, sumbre, in care ochii sunt puternic conturati. Creion negru, mascara din plin si fard de pleoape, toate imbinate ingenios pentru o combinatie fatala. Mereu in tendinte, machiajul negru iti confera o nota misterioasa, speciala. Este un tip de machiaj care se potriveste atat blondelor, cat si brunetelor.

Ai nevoie de:

  • Un creion negru, special pentru conturul ochilor (dermatograf);
  • Un fard de pleoape brun, cafeniu, gri antracit etc;
  • Un fard de pleoape mai deschis;
  • Rimel negru;

Etape de realizare

Pasul 1. Conturul negru. Incepe prin a contura pleoapele cu dermatograful, la radacina genelor (sus si jos). Dunga trebuie sa fie mai fina in coltul interior al ochiului si trebuie sa inconjoare tot ochiul. Acest contur intensifica privirea si da profunzime irisului. Poti folosi fie un creion khol (are o textura mai cremoasa si este mai usor de aplicat), un dermatograf sau pur si simplu culoarea cea mai inchisa a fardurilor.


Pasul 2. Fardul de pleoape. Imediat ce ai conturat ambii ochii, aplica un fard cafeniu pe toata pleoapa mobila, prin miscari circulare. Acesta se aplica intotdeauna de la radacina genelor catre sprancene, incepand cu un fard inchis si terminand cu unul din ce in ce mai deschis. Aceste culori in degrade au rolul de mari si alungi ochiul si de a conferi luminozitate privirii. Este foarte important sa pastrezi o zona luminoasa sub arcada pentru a nu intuneca foarte tare fata.

Pasul 3. Rimel negru. Finalizeaza machiajul prin aplicara mascarei. Este de preferat sa alegi negru pentru ca aceasta intensifica privirea si un rimel pentru volum pentru mai multa expresivitate. Pentru o privire mai sofisticata, aplica mascara si pe genele inferioare.

Tips&Tricks

  • Pentru a crea impresia de contrast, este recomandat sa folosesti un ruj de buze in nuante cat mai deschise, pastelate. Insa, la o tinuta spectaculoasa de seara, poti alege rujul rosu.
  • Inainte de a-ti machia ochii, trebuie sa parcurgi etapele unui machiaj corespunzator: hidratarea tenului, aplicarea unui fond de ten adaptat tipului tau de ten si a unei pudre matifiante.
  • Daca ai ochii prea apropiati (sau chiar strabism) incearca sa maschezi acest lucru prin machiaj. Nu incepe conturul cu dermatograful de la coltul interior al ochilor, ci putin mai in spate.
  • Daca ai ochii rotunzi si mici, traseaza o linie care sa depaseasca usor coltul exterior al ochilor pentru a creea efectul de alungire. Vei obtine astfel o „coada". Este indicat ca aceasta sa fie usor mai groasa decat restul liniei, trasate peste fardul de pleoape.
  • Pentru un efect puternic, hasureaza pleapa mobila cu mai mult dermatograf, dupa care estompeaza efectul de „dunga” cu o pensula. Dupa aceea aplica fardul dorit.
  • Daca esti foarte obosita, renunta la machiajul smoky pentru ca imbatraneste tenul. Opteaza pentru un gri antracit si un gri deschis pe care sa-l aplici in degrade.
  • Daca ai aplicat mai mult fard sau ai facut un contur mai gros, sterge excesul cu un betisor igienic inmuiat in putin demachiant.

Masti exfoliante pentru sezonul rece

Odata cu vremea rece, pielea capata un aspect mai uscat si deshidratat. Nu stiai insa ca remediul se afla chiar in bucataria ta? Mierea, zaharul sau smochinele sun doar cateva dintre produsele naturale care te pot ajuta sa ai o piele mai catifelata si hidratata. Astfel, nu mai sta pe ganduri, pune mana pe ustensilele necesare si fa-ti o masca exfolianta naturala chiar la tine acasa.


Smochinele si uleiul de masline

Datorita antioxidantilor si vitaminelor pe care le contine, smochinele pot fi niste epuratori foarte puternici. Acele seminte bogate in ulei au proprietati exfoliante in timp ce enzimele active curata celule moarte ale pielii. In tot acest timp, uleiul de masline stimuleaza regenerarea celulelor si previne riscul expunerii la soare.

Ingrediente:

• 2, 3 smochine stoarse
• 1 lingura de ulei de masline

Mod de preparare: Amesteca ingredientele. Intinde mixtura pe fata prin miscari apasate. Las-o sa actioneze 5-10 minute.


Rachitele


Aceste bobite de rachita, bogate in antioxidanti imbunatatesc textura si nuanta pielii. Astfel, folosindu-te de aceasta planta revigoranta si parfumata poti obtine cu usurinta o piele catifelata si sanatoasa.

Ingrediente:

• O mana de rachitele proaspate (crude sau inghetate)
• 2 picaturi de ulei vegetal
• 1 lingurita de zahar
• 1 picatura de ulei esential cu aroma de portocala
• 1 varf de faina de ovaz

Mod de preparare:
Pune toate ingredientele intr-un blender si amesteca-le bine. Aplica mixtura pe fata si exfoliaz-o. Clateste cu apa rece din belsug.


Grepfrutul


Acidul natural pe care il contine grepfrutul este ideal pentru a exfolia o piele uscata si nehidratata. Acest tratament citric iti va lasa pielea mai fina, catifelata si tonifiata.

Ingrediente:

• 1 grepfrut rosu
• 1 cescuta de lapte
• 1 lingurita de zahar

Mod de preparare: Stoarce grepfrutul intr-un blander, amestece-l cu laptele si cu zaharul si pune amestecul la microunde pentru a-l incalzi putin. Aplica mixtura pe fata si freaca bine pana ce granulele de zahar se dizolva. Indeparteaza cu apa din belsug.


Zaharul


Cand prepari un tratament home-made pentru a-ti exfolia pielea trebuie sa ai grija ca amestecul obtinut sa nu fie prea abraziv. Tocmai de aceea, aceasta formula delicata pe baza de zahar este perfecta pentru tine. Adauga si uleiul tau esential pentru parfum si obtii astfel rezultatul dorit.

Ingrediente:

• O cescuta de pudra de orez, sare sau zahar
• Apa

Mod de preparare: Fie ca vei combina pudra de orez, sarea sau zaharul cu apa, incearca sa aplici mixtura obtinuta cu miscari delicate pe fata si apoi sa clatesti cu apa calduta. Secretul este sa fii foarte gentila cu tenul tau.


Mierea


Daca combini mierea naturala cu zaharul obtii un exfoliant natural si hidratant pentru tenul tau.

Ingrediente:

• 3 lingurite de miere
• 3 lingurite de ulei de masline
• 6 lingurite de zahar granulat.

Mod de preparare: Amesteca intr-un bol mierea, uleiul de masline si zaharul pana obtii o pasta. Foloseste o pensula pentru a intinde mixtura pe fata. Astfel, mainile tale nu vor fi lipicioase. Clateste ulterior cu apa din belsug.

Masti de infrumusetare originale

Te-ai gandit pana acum ca ai putea sa folosesti cafeaua si in alte scopuri decat pentru a te trezi din somn sau sa consumi ciocolata fara sa te gandesti la calorii? Unde mai pui ca scopul in care le-ai folosi ar fi unul de infrumusetare.

Despre diverse tratamente si masti pentru hidratarea pielii s-au spus multe. Se pare insa ca specialistii in beauty nu se opresc din a inventa retete pentru infrumusetarea corpului care mai de care mai atragatoare.

Asa se face ca menta, ciocolata sau cafeaua si-au gasit si ele rolul in aria cosmeticelor. Cum sa intrebuintezi aceste alimente absolut delicioase pentru a crea o masca tratament minune ramane sa descoperi in cele ce urmeaza.

Masca faciala din ciocolata

Aceasta masca cremoasa este excelenta pentru hidratarea pielii tale. O lasa catifelata si matasoasa precum cea a unui bebelus. Este recomandata pentru tenul normal.

Ingrediente:

• 1 treime de cacao pudra
• 3 linguri de smantana
• 2 lingurite de branza de vaci
• 1 sfert de ceasca de miere
• 3 lingurite de faina de ovaz

Mod de preparare: Amesteca toate ingredintele intr-un blender sau intr-un bol si intinde mixtura pe fata. Relaxeaza-te 10 minute si apoi spala-te cu apa calduta.

Tratament pentru buze din menta

Buzele crapate nu sunt deloc estetice si cu cat devin mai uscate cu atat iti vine tot mai mult sa le „mesteci” pentru a smulge toate pielitele. Binenteles ca astfel nu faci decat sa inrautatesti si mai mult lucrurile. Mai bine foloseste acest tratament de exfoliere pe baza de menta care te va ajuta sa scapi de efectul buzelor crapate cat ai spune „menta”.

Ingrediente:

• 1 lingurita rasa de zahar brun
• 1 lingurita rasa de zahar pudra
• Ulei de menta
• Ulei de migdale

Mod de preparare: Pune zaharul intr-un bol de sticla si apoi adauga uleiurile in functie de cat de consistenta vrei sa fie mixtura. Intinde produsul obtinut pe buze si apoi freaca buzele una de cealalta ca si cum ai vrea sa-ti intinzi rujul, pentru a le exfolia. Pastreaza amestecul ramas si pentru data viitoare si tine-l la temperatura camerei.

Tratament exfoliant pentru corp pe baza de cafea

Cafeaua iti poate revigora nu numai mintea ci si trupul. Prepara aceasta reteta minune pe baza de cafea si scapa de oboseala pielii.

Ingrediente:

• 2 cescute de cafea granule
• 1 sfert de cescuta de zahar natural sau sare de mare
• 2-3 linguri de ulei de masaj

Mod de preparare: Amesteca ingredientele. Fa-ti un dus inainte pentru a-ti deschide porii. Apoi prin miscari circulare freaca bine pielea cu acest exfoliant pe baza de cafea. Clateste-te bine ulterior si aplica pe tot corpul o lotiune de corp hidratanta.

Tratament pentru par cu bere

S-a descoperit ca aceasta licoare pe baza de hamei, bauta in cantitati moderate, face bine la sanatate. Insa, pe langa proprietatiile sale curative care ajuta la scaderea riscului de diabet, cancer la rinichi etc, berea reda si sanatatea parului tau.

Ingrediente:

• 250 ml de apa distilata
• 2 lingurite de otet de mere
• 7 picaturi de ulei de lamaie
• 270 ml de bere
• 5 picaturi de ulei de rozmarin (nu folosi daca esti insarcinata)
• 5 picaturi de ulei de galbene

Mod de preparare: Amesteca ingredintele si foloseste produsul obtinut pentru ultima clatire, atunci cand iti faci baie la cap. Berea este bogata in proteine si iti va face parul mai stralucitor si mai matasos.

Fii inventiva si prepara-t tu propria reteta de infrumusetare. Frigiderul iti este aproape, nu-ti trebuie decat putina imaginatie si multe alimente proaspate, bogate in vitamine si minerale.

Masti naturale pentru ingrijirea tenului iarna

Gerul iernii este din ce in ce mai naprasnic si iti vine sa stai numai in casa, la caldurica sub plapumioara pentru a te apara de frigul necrutator ce-ti bate la usa. Lucru insa greu de realizat, avand in vedere ca ai si un serviciu la care trebui sa te duci, probleme administrative de rezolvat si invitatii de onorat. In consecinta te infofolesti resemnata si dai piept cu vantul inghetat.

Insa oricat de multe haine ai pune pe tine si oricat ai incerca sa te aperi de frig, chipul tot iti ramane descoperit si tenul tau devine complet neajutorat in fata efectelor negative ale gerului. O cagula in cap nu este tocmai cea mai inspirata solutie, daca nu vrei sa fii luata drept terorista. Ce atare ce este de facut?

Ce zici sa prepari la tine acasa, unde e cald si bine, o masca naturala care sa-ti protejeze fata atunci cand da piept cu crivatul de afara? Nu este complicat deloc si nu este nevoie de un specialist dermatologic pentru a te ghida. Tot ce trebuie sa faci este sa cumperi o serie de alimente necesare si sa te pui pe lucru. Iata aici, pentru a te inspira, o lista cu 5 masti naturale simplu de preparat si foarte bune pentru hidratarea tenului.

Masca cu avocado

Masca cu avocado este foarte buna pentru tenul uscat, cu sanse foarte mari de iritatii pe timpul iernii.

Ingrediente:

• Pulpa de avocado
• Ulei de masline extra-virgin

Mod de preparare: striveste pulpa unui avocado cu o furculita si adauga un strop de ulei de masline extra-virgin. Aplica mixtura cremoasa si omogena pe fata.

La ce ajuta: Aceasta masca nutritiva ii va da pielii tale aportul necesar de vitamine, minerale, antioxidanti necesari pentru a lupta impotriva unei ierni uscate.

Masca cu galbenus de ou

Aceasta masca alcatuita dintr-un singur ingredient, si anume galbenusul de oua, este foarte buna pentru tenurile grase cu porii largi.

Ingrediente

• Un galbenus de ou

Mod de preparare: sparge un ou, separe galbenusul de albus. Pune galbenusul intr-un bol si incepe sa-l bati. Cand s-a omogenizat uniform, intinde compozitia pe fata si las-o o jumatate de ora sa actioneze, inainte sa te clatesti.

La ce ajuta: Aceasta masca iti va reimprospata tenul, eliminand astfel acea imagine de ten gras, aratandu-l mai sanatos decat inainte. Iarna, aceasta masca creeaza o bariera naturala care iti va proteja pielea de vanturile taioase si inghet.

Masca cu faina de ovaz

Masca din faina de ovaz este un remediu sanatos pentru o piele batuta de vantul rece al iernii.

Ingrediente:

• Fulgi de ovaz
• Galbenus de oua
• Miere

Mod de preparare: Pune intr-un bol proportii egale de fulgi de ovaz, galbenus de oua si miere. Amesteca continutul pana ce se omogenizeaza. Aplica compozitia pe toata fata si las-o sa actioneze 20 minute. Clateste-te cu apa calduta.

La ce ajuta: Aceasta masca iti va reimprospata pielea si o va face mai catifelata si sanatoasa.

Masca cu banana

Daca ai un ten mixt si suferi de efectele nocive ale frigului, incearca o masca hidratanta cu banane.

Ingrediente:

• Banana
• Frisca

Mod de preparare: Zdrobeste intr-un bol o banana si amestec-o cu frisca. Aplica aceasta masca dulce pe fata si las-o sa actioneze 30 minute.

La ce ajuta: Pielea ta va fi mai catifalata, hidratata, fina la atingere. In plus, combinatia delicioasa de banane cu frica te va face sa uiti de iarna friguroasa si urata de afara.

Ai grija insa ca frisca pe care o folosesti sa fie una proaspata si nu facuta din praf sau scoasa din tub.

Masca pe baza de lactate

O masca pe baza de lactate este un mod simplu si eficient de a improspata un ten obosit.

Ingrediente:

• Iaurt natural
• Lapte batut
• Smantana

Mod de preparare: Amesteca intr-un bol iaurt, lapte batut si smantana si aplica compozitia pe fata. Ai grija insa sa eviti zona din jurul ochilor. Relaxeaza-te pentru 15-20 minute si apoi clateste-ti fata cu apa rece.

La ce ajuta: Aceasta masca iti face pielea mai catifelata si o intinereste. In plus, reface echilibrul PH-ului natural al pielii si te protejeaza de influentele negative ale aerului de iarna.

Foloseste aceste masti cu regularitate. Astfel iti vei proteja pielea si vei capata mai multa incredere in tine pentru a face fata cu brio zilelor mohorate de iarna.

Masti exfoliante homemade

Exfolierea pielii iti asigura un ten mai curat, indiferent de anotimp, si te ajuta sa previi eventualele probleme cauzate de acnee sau pori infundati. Afla care sunt cele mai simple masti exfoliante din ingrediente naturale.

Daca nu vrei sa apelezi la produse si tratamente cosmetice scumpe, iti poti exfolia pielea cu usurinta, folosing doar masti din ingrediente naturale, usor de preparat.

Afla care sunt cele mai simple retete pentru masti exfoliante, pe care le poti prepara si folosi cu usurinta acasa, renuntand la drumul si cheltuielile unui tratament la salonul de cosmetica.

Inainte de aplicarea oricarei masti exfoliante homemade, spala-ti fata si gatul cu apa calda, fara sapun si usuca-le prin tamponare usoara cu un prosop. Dupa ce ai indepartat masca, usuca-ti fata tot prin tamponare usoara.

Frecarea prosopului de fata nu este indicata, mai ales dupa ce masca si-a facut efectul.

1 Masca exfolianta cu zahar brun si miere

Textura zaharului brun il recomanda pentru mastile faciale homemade. Combina-l cu miere si lamaie si vei obtine o masca exfolianta care te va ajuta sa iti cureti pielea de celule moarte si o va hidrata in acelasi timp.

Amestece doua lingurite de zahar brun cu doua lingurite de miere si cu sucul stors din jumatate de lamaie. Sucul de lamaie este un astringent natural si, cu ajutorul lui, masca exfolianta homemade va avea un efect bun, indiferent de tipul de ten.

Aplica masca pe fata si pe gat si maseaza aceste zone timp de cel putin 5 minute. Dupa ce ai lasat masca sa actioneze (10-15 minute), curata-ti fata cu apa rece.

2 Masca exfolianta cu rosie

Rosiile contin numerosi antioxidanti folositi in tratamente pentru pielea uscata si cu probleme.

Daca vrei sa incerci aceasta masca, ai nevoie doar de o rosie coapta. Pune rosia in blender si amestec-o pana obtii o pasta fina. Atentie insa, daca o lasi prea mult in blender, rosia se poate transforma in suc.

Aplica masca exfolianta pe fata si las-o sa actioneze timp de 20 de minute. Dupa ce timpul a trecut, spala-ti fata cu apa rece.

Poti aplica aceasta masca de mai multe ori pe saptamana pentru efectele cele mai bune.

3 Masca exfolianta cu portocala si lamaie

Sucul citricelor are un efect revigorant pentru tenul tau. Stoarce o portocala si o lamaie si amesteca sucul obtinut intr-un castron.

Adauga amidon alimentar si incalzeste amestecul pana cand acesta se dizolva complet. Raceste apoi amestecul, lasandu-l cateva minute in frigider, si apoi adauga un galbenus de ou.

Intinde masca exfolianta pe fata si gat masand usor si las-o sa actioneze timp de 30 de minute. La expirarea timpului, clateste-ti tenul cu apa calduta.

4 Masca exfolianta cu avocado

Fructul de avocado este un hidratant natural si, in aceasta masca, el va catifela pielea odata cu inlaturarea celulelor moarte.

Bate un albus de ou si adauga o lingurita de miere si o ceasca de piure de avocado, pe care il poti obtine rapid cu un blender.

Amesteca bine ingredientele pana obtii o pasta fina, care trebuie apoi intinsa pe fata. In cazul acestei masti exfoliante, repaosul la orizonatala este obligatoriu.

Dupa 15 minute, masca se va intari si va putea fi indepartata cu usurinta de pe fata, la fel cum ai dezlipi un autocolant.

5 Masca exfolianta cu iaurt si alune de padure

Alunele de padure pisate sau pudra vor indeparta cu succes stratul de celule moarte, iar iaurtul iti va hrani tenul.

Amesteca un sfert de ceasca de iaurt simplu, rece, cu un sfert de ceasca de alune de padure, pisate marunt sau pulverizate.

Intinde amestecul pe fata, masand usor tenul, pentru un efect reusit. Aceasta masca homemade nu necesita prea mult timp pentru a-si face efectul, o poti indeparta dupa doar cateva minute.

Remedii simple pentru ochii obositi

Te trezesti dimineata cu ochii umflati si obositi, chiar daca ai avut un somn odihnitor? Incearca cateva remedii naturale pentru a elimina aspectul neplacut al ochilor obositi.

Indiferent daca ai avut o noapte obositoare sau un somn linistit, uneori ce vezi in oglinda dimineata nu corespunde deloc cu starea spirituala. Pleoapele umflate sau petele rosii din zona ochilor nu au insa nevoie de un tratament costisitor.

In doar 5 minute poti aplica un tratament usor si natural pentru ochii obositi. Vei incepe astfel ziua cu o dispozitie buna, care sa se reflecte si in prospetimea tenului tau.

Sfaturile pentru ochii obositi sunt naturale, simple, dureaza doar cateva minute si pot valora mai mult decat un tratament cosmetic profesionist daca le pui in aplicare imediat dupa ce te-ai trezit.

De la clasicele felii de castravete pana la remedii mai neobisnuite, dar la indemana, trateaza-ti ochii obositi in fiecare dimineata si vei incepe ziua cu un ten mai proaspat.

Linguri reci

Cel mai simplu remediu impotriva ochilor obositi sunt lingurile reci. Pune in frigider doua linguri si lasa-la peste noapte.

Dimineata, acestea vor avea temperatura perfecta pentru a fi puse pe pleoape pentru un efect reconfortant si pentru reducerea aspectului obosit al ochilor.

Ai grija insa la temperatura lingurilor! Daca le pui in congelator sau se racesc prea mult, acestea pot contribui la inrosirea pielii sensibile.

Felii de castravete

Castravetele contine antioxidanti folositori in tratarea celor mai grave afectiuni ale pielii.

Pune doua felii subtiri de castravete pe pleoape si lasa-le sa-si faca efectul minim 5 minute. Dupa acest tratament simplu, pielea ta va fi reimprospatata.

Clateste-ti ochii cu apa rece dupa ce castravetele si-a facut efectul.

Lapte

Laptele este o alta arma secreta impotriva ochilor obositi si umflati.

Toarna dimineata laptele rece intr-un castron si inmoaie apoi in el doua discuri demachiante. Tine-le pe pleoape cel putin 5-6 minute si vei simti efectul reconfortant al laptelui.

Laptele iti poate asigura un ten proaspat dimineata chiar si dupa o noapte alba. Cand timpul a trecut, clateste-ti fata cu apa calduta.

Capsuni

Chiar daca nu au renumele castravetilor, capsunile sunt un tratament natural pentru ochii obositi deosebit de eficace.

Antioxidantii din capsuni isi fac la fel de bine efectul asupra ochilor si tenului in sezon, si in perioadele mai reci.

Pune o capsuna mare in frigider inainte de culcare si dimineata taie-o in jumatate de la codita inspre vaf si aplica jumatatile pe pleoape.

Pliculete de ceai

Un alt remediu natural sunt pliculetele de ceai. Musetelul si menta sunt deosebit de eficace in tratarea ochilor umflati si obositi.

Pune doua pliculete folosite de ceai seara in frigider. Dimineata, pune-le pe pleoape imediat dupa ce te-ai trezit.

In 5-6 minute ceaiul iti va improspata tenul si va reduce zonele rosii sau umflate. Poti experimenta cu diverse plante medicinale si arome de ceai pentru a obtine cel mai bun tratament pentru ochii tai.

Dieta cu limonada

Dietele de detoxifiere au cucerit lumea cu rezultatele lor rapide si vizibile. Dieta cu limonada este una dintre dietele de top si stimuleaza oamenii sa scape de toxine, precum si de kilogramele in plus. Principiile de baza ale acestei diete sunt cele ale unei diete de detoxifiere obisnuite
Dieta cu limonada
Dieta de detoxifiere cu limonada promite eliminarea completa si radicala a tuturor factorilor distrugatori si a substantelor care conduc la reactii severe din partea organismului. Cei care au creat aceasta dieta au avut ca public tinta persoanele care isi doresc un efect imediat. Acele persoane care se pregatesc pentru un eveniment special sunt principalele candidate pentru acest plan de detoxifiere. Anumite persoane pot sa urmeze aceasta dieta timp de 10 zile, altele timp de 20 de zile, in functie de numarul kilogramelor care se doresc a fi indepartate.
Organismul nostru tinde sa acumuleze o multitudine de substante daunatoare din alimentele si bauturile nesanatoase.
Acestea sunt elementele de baza ale acestui plan de detoxifiere:
1. Sucul de lamaie
Lamaia este foarte benefica pentru organismul nostru. Sucul de la lamaie poate curata rinichii si ficatul.
2. Apa plata
Aceasta este baza limonadei. Este recomandat sa se consume 6 pahare de limonada pe zi.

Beneficiile dietei cu limonada

Exista cateva beneficii ale acestei diete printre care:
- eliminarea toxinelor din organele principale care depoziteaza aceste elemente daunatoare de dragul functionarii corespunzatoare a organismului. Rinichii, ficatul, precum si plamanii sunt doar cateva din cele mai afectate organe care vor beneficia de aceste efecte miraculoase ale acestei diete.
- Datorita hidratarii mare, corpul va fi martorul unui proces de revitalizare. Aceasta va avea rezultate benefice atat asupra pielii, unghiilor, cat si asupra parului.

Efectele negative ale dietei cu limonada:

Desi profesionistii iubesc efectul acestei diete, trebuie mentionat de asemenea ca in anumite cazuri pot exista efecte negative care pot genera disconfort. Printre acestea se numara:
- oboseala este unul din principalele semne care se pot alatura dietei de detoxifiere.
- Dureri de diferite tipuri pot aparea din cauza privarii organismului alimentelor solide.

miercuri, 9 februarie 2011

Cum scapi rapid de grasimea de pe brate



Flexii pentru umeri



(1)

Tine bratele incordate in sus in forma de W si tine cate o sticla de 500 ml de apa in fiecare mana.



(2)

Roteste bratele in jos fara sa le intinzi.

Acesta e un exercitiu. Mai ai inca 3 seturi a cate 10. Schimba partea.





Presa pentru brate cu rotire



(1)

Incepe cu o sticla de apa in mana dreapta - bratele sa fie incordate in forma de W.



(2)

Intinde bratul drept in sus, cu palma in jos.

Mai ai inca trei seturi a cate 10 exercitii pentru fiecare parte.





Flexii pentru tricepsi



(1)

Ingenuncheaza cu bratele indoite in unghi de 90 de grade - mainile sa fie chiar sub buric.

Incordeaza-ti abdomenul.

(2)

Ridica bratul drept peste cap ca si cum te-ai pregati sa bati palma cu cineva.

Revino la pozitia initiala.

Acesta este un exercitiu, executa inca trei seturi a cate 10 si schimba partea.



Flexii pentru tricepsi de la podea

(1)

Stai pe podea sprijinita pe palme si genunchi, cu bratele pozitionate la nivelul umerilor si cu genunchii in linie dreapta cu soldurile.

(2)

Flexeaza bratul drept cat sa formeze un unghi de 90 de grade si ridica cotul in sus, catre tavan (iti vei simti tricepsul incordandu-se).

Bratul drept ar trebui sa fie la nivelul pieptului.

Revino la pozitia de start.

Acesta e un exercitiu, mai ai inca trei seturi a cate zece, dupa care poti schimba partea.

4 exercitii pentru picioare suple si ferme



Ridicari de picior pe diagonala

(1)

Stai pe partea dreapta, cu piciorul drept indoit si cel stang in fata, pe diagonala.

(2)

Ridica piciorul stang in sus, la 90 de grade, cu varful tenisului catre tavan.

Stai asa cateva secunde si revino la start. Acesta e un exercitiu.

Fa trei seturi a cate 10 exercitii si schimba piciorul.




Rasuciri pentru coapsa

(1)

Stai pe partea stanga, piciorul stang usor indoit si cel drept pe podea, in fata celuilalt, cu laba lipita de pulpa stanga.

(2)

Intinde piciorul drept in prelungirea corpului, in asa fel incat sa fie paralel cu podeaua, laba piciorului sa fie "tensionata" si indreptata in fata. Acesta e un exercitiu.

Fa inca trei seturi a cate 10 exercitii si schimba partea.




Ridicari cu piciorul flexat

(1)

Stai pe partea dreapta, cu picioarele indoite si lipite.

(2)

Ridica piciorul stang in asa fel incat sa fie paralel cu podeaua, tine genunchiul flexat, si stai asa cateva secunde. Revino la start.

Executa inca trei seturi a cate 10 exercitii si schimba partea.

Ridicari de picior in sus

(1)

Stai pe spate, cu piciorul ridicat in sus, la 90 de grade, si genunchiul indoit.

Flexeaza si mai mult piciorul si roteste-l in laterala, catre cel drept.

Relaxeaza-ti piciorul drept, flexeaza-l, tine-l in laterala, catre exterior, cu laba piciorului "fixata" bine in podea.

(2)

Indreapta piciorul stang, impingandu-l cu toata puterea catre tavan.

Foloseste-ti abdomenul pentru a ridica piciorul si mainile doar pentru echilibru.

Mai ai inca trei seturi a cate 10 exercitii dupa care poti schimba piciorul.

marți, 8 februarie 2011

4 exercitii pentru un corp tonifiat


Plansa pe un picior

(1)

Incepe din pozitia de start de la flotari cu incheieturile la nivelul umerilor, spatele drept si abdomenul incordat.

Indoaie genunchiul drept si tine-l la cativa centimetri de podea.

(2)

Intinde piciorul drept in exterior, putin deasupra soldului.

Stai asa cateva secunde si revino la pozitia de start.

Mai ai de facut inca 3 seturi a cate 10 exercitii si schimba piciorul.




Plansa pe o parte

(1)

Stai pe genunchiul stang si foloseste mana stanga pentru echilibru.

Indoaie genunchiul drept si ridica-l pana ajunge paralel cu podeaua; genunchiul in fata si mana in prelungirea corpului.

(2)

Intinde piciorul drept (incordeaza laba) si mana dreapta peste cap.

Mentine pozitia cateva secunde si apoi revino la start.

Inca 3 seturi a cate 10 exercitii si schimba partea.





Rasuciri cu ridicari brat - picior opuse

(1)

Stai in patru labe si ridica bratul stang in fata si piciorul drept in laterala.

(2)

Indoaie piciorul drept in spatele trunchiului (rasuceste putin soldul in asa fel incat genunchiul sa fie in exterior) si apuca laba piciorului cu mana stanga.

Mai fa inca 3 seturi a cate 10 exercitii si schimba partea.





Broasca

(1)

Stai intinsa pe partea dreapta.

Indoaie genunchii si incruciseaza glezna stanga peste cea dreapta, avand picioarele la cativa centimetri de sol.

(2)

Indreapta picioarele tinandu-le in prelungirea corpului.

Revino la pozitia initiala si mai fa inca 3 seturi a cate 10 exercitii.

luni, 7 februarie 2011

Machiaj pentru ochi mai mari

Aplica un strat fin de fard auriu pe toata suprafata pleoapelor, pana la arcade.

Auriul nu e doar o nuanta seducatoare pentru oricine, ci si un "camuflaj" perfect pentru roseata sau zone patate.



2.

Tine cu degetul aratator fiecare pleoapa superioara astfel incat sa poti contura pe dedesubt linia genelor, cu un creion maro-ciocolatiu, incepand de la jumatatea ochiului si pana in colturile exterioare.

Apropie-te cat mai mult de gene pentru a evita sa trasezi o linie prea groasa.




3.

Aplica fardul argintiu-metalizat in unghiurile interne ale ochilor, pe suprafata din imediata apropiere a canalelor lacrimale.

Fardul metalizat adauga mai multa stralucire.



4.

Contureaza cu un creion alb sidefat marginea pleoapelor inferioare - albul ochiului capata astfel si mai multa profunzime, facand ochii sa para mult mai mari.




5.

Indreapta periuta de la mascara perpendicular pe ochi si treci cu varful ei peste baza genelor.

Mai aplica un strat de mascara asa cum o faci de obicei, intinzand-o bine pe gene.

SFAT: Pentru efect natural, dupa ce ai ascutit köhl-ul, trece varful o data pe o hartie, apoi foloseste-l pe pleoape.