marți, 22 martie 2011

Masti cosmetice de vara

Vara, cand caldura te toropeste si iti ataca pigmetii naturali ai pielii, solutia cea mai buna pentru a scapa de probleme este sa hidratezi mai bine tenul. Si cum poti face lucrul acesta fara sa cheltui averi la saloanele de infrumsetare? Simplu ca buna ziua, aplicandu-ti o masca de vara la tine acasa.

Din fructe sau legume, bogate in minerale si vitamine, aceste masti home-made iti vor hidrata pielea, iti vor face tenul mai suplu si iti vor revigora simturile. Care sunt cele mai recomandate pentru sezonul cald? Afla in cele ce urmeaza.

Masca pe baza de castravete

Revigoranta si foarte potrivita pentru acest anotimp calduros, masca pe baza de castrevete este una dintre cele mai des intalnite tratamente home-made. Are un rol tonic si se potriveste oricarui tip de ten.

Ingrediente:

• 1 castravete
• 2 linguri de iaurt

Mod de preparare: Se rade castravetele si se amesteca cu doua linguri de iaurt proaspat. Pasta obtinuta astfel se intinde pe fata si pe gat si se lasa sa actioneze 10-15 minute. Se clateste apoi cu apa calduta.

Masca pe baza de morcovi

Acest tip de masca este foarte potrivit pentru tenul mixt. Are rol de detoxifiere a tenului si hidratare in acelasi timp.

Ingrediente:

• 1 morcov
• 1 lingura cu varf de branza proaspata de vaci

Mod de prepare: Se rade morcovul marunt, apoi se adauga o lingura cu varf de branza de vaci. Se amesteca bine si se intinde pe fata. Pasta obtinuta trebuie lasata sa actioneze 15 minute. Se indeparteaza apoi cu apa calduta. Ai grija insa ca aceasta masca poate lasa urme portocalii pe fata. Tocmai de aceea este bine, dupa ce te speli cu apa calduta sa inmoi un tampon intr-un bol cu zeama de lamaie si sa-ti cureti fata.

Masca pe baza de caise

Acest tip de masca este foarte potrivit pentru tenul uscat. Reda elasticitatea pielii si o face mai supla si sanatoasa.

Ingrediente:

• 4-5 caise
• 1 lingura de smantana proaspata

Mod de preparare: Se iau 4-5 caise coapte, se decojesc si se indeparteaza samburii. Pulpa se paseaza si se amesteca cu o lingura de smantana. Pasta obtinuta se intinde pe fata si pe gat. Se lasa sa actioneze timp de 20 de minute si se indeparteaza cu apa calduta.

Masca pe baza de cirese

O masca pe baza de cirese este foarte utila pentru atenuarea problemelor tenului uscat.

Ingrediente:

• o mana de cirese

Mod de preparare: Se curata ciresele de sambure si se pun in mixer. Se amesteca pana ce se obtine o masca omogena, care se intinde ulterior pe fata si decolteu. Se lasa se actioneze 20 de minute si se indeparteaza cu apa minerala.

Masca pe baza de capsuni

Capsunile au foarte multe propietati cosmetice, printre care cele cu rol de tonifiere, inchiderea porilor mariti si calmarea iritatiilor.

Ingrediente:

• cateva capsuni
• o lingura de smantana proaspata

Mod de preparare: Se strivesc capsunile si se amesteca cu smantana. Se intinde masca pe fata si se lasa sa actioneze 15-20 de minute. Se clateste cu apa calda.

Masca pe baza de piersici

Piersicile sunt bogate in vitamine care hranesc tenul si ii confera acestuia luminozitate. Pe langa asta, sucul de piersici inchide porii. Masca pe baza de piersici este recomandata pentru tenul gras sau mixt.

Ingrediente:

• 1 piersica
• 1 galbenus de oua

Mod de preparare: Se paseaza o piersica bine coapte si se amestece apoi cu un galbenus de ou pana se obtine o pasta omogena. Se aplica masca pe fata si se lasa se actioneze 20 de minute. Se clateste cu apa calduta.

marți, 1 martie 2011

Tratamente cu ulei cald pentru par frumos si sanatos

Uleiurile vegetale au o putere de hidratare si ofera instantaneu un par mai viguros, mai puternic si mai sanatos daca sunt utilizate in mod frecvent. Parul tern, vopsit, pe care se folosesc foarte des produse de fixare, care este tapat sau pur si simplu are o structura nesanatoasa, este insetat dupa uleiuri si le absoarbe instantaneu. Totusi, atunci cand aceste uleiuri sunt incalzite, efectele sunt de doua ori mai puternice decat in mod obisnuit.


Specialistii in ingrijirea parului recomanda femeilor din intreaga lume sa aplice pe par tratamente care constau in diverse uleiuri incalzite in prealabil. Desigur, acestea trebuie sa aiba o temperatura suportabila, astfel incat sa nu degradeze firele de par.


Asadar, iata care sunt cele mai bune tratamente cu uleiuri incalzite pentru parul tau:


Ulei de masline si o jumatate de ceasca de lapte


Incalzeste 10 linguri de ulei de masline, iar cand ajunge la o temperatura optima, amesteca-l cu jumatate de ceasca de lapte proaspat (cu cat mai gras cu atat mai bine). Aplica masca pe parul umezit si maseaza scalpul fara grija. Desi parul este tinta principala, trebuie sa stii ca si scalpul are nevoie de rasfat si ingrijire. Dupa ce ai masat pielea capului cel putin 3 minute si ai ai intins masca pe toata lungimea parului, infasoara-ti capul intr-o punga de unica folosinta si apoi intr-un prosop. Lasa tratamentul sa actioneze 40 de minute si apoi samponeaza (de doua ori daca este necesar).


Dupa aplicaea acestor tratamente, nu este nevoie sa mai folosesti balsam sau alte tratamente de par. Simpla samponare este suficienta.


Ulei de masline si miere


Amesteca 10 linguri de masline cu 3 linguri de miere si albine si incalzeste aceste doua ingrediente impreuna. Daca uleiul de masline promite parului o hidratare intensa, mierea ofera stralucire si intareste firul de par. La fel ca si tratamentul ca ulei de masline si lapte, acesta se maseaza insistent scalpul si se intinde pe toata lungimea firumui de par. Se acopera si se lasa sa actioneze pentru 40 de minute.


Ulei de cocos si vitamina E uleioasa


Uleiul de cocos este un ingredient nutritiv si este recomandat parului uscat. Acest ingredient este folosit de sute de ani in tarile asiatice, motiv pentru care femeile din zonele respective au un par lung, sanatos si stralucitor, fara sa utilizeze produse de infrumusetare din comert. Incalzeste 7 linguri de ulei de cocos si o lingurita de vitamina E si aplica rezultatul pe parul umed. Lasa masca sa actioneze cel putin 30 de minute si apoi indeparteaza uleiurile cu sampon.


Acest tratament va intari firele de par si va face ca radacina sa fie mult mai rezistenta.


Atentie! Toate uleiurile se incalzesc la bain marin.


Daca dupa samponare parul ti se pare ca a ramans putin unsuros, il poti clati cu o cana de apa in care ai turnat zeama de la o lamaie. Acest ingredient va degresa parul in totalitate, ii va da un miros placut si ii va oferi un plus de stralucire.

Tratamente cosmetice pentru acasa

Pentru a-si mentine frumusetea, o femeie trebuie sa isi cunoasca foarte bine pielea, sa stie care sunt necesitatile acesteia, ce ingrediente ii priesc si de ce ar trebui sa se fereasca. Totusi, pentru a arata mereu tanara, nu trebuie sa lasi sume importante de bani la saloanele de infrumusetare. Este suficient sa te aprovizionezi cu diverse ingrediente naturale, de care pielea ta sa se bucure.


Tratament pe baza de ulei de masline pentru hidratare

Amesteca o lingura de ulei de masline cu o lingurita de pudra de argila, aplica masca pe pielea curata, lasa sa actioneze pentru aproximativ 15 minute, iar apoi clateste fata cu apa calda din belsug.


La final, pielea va ramane hidratata si, datorita argilei, ea va fi curatata in profunzime.


Tratament regenerant cu albus de ou


Dupa ce ai dat jos masca exfolianta, poti aplica una regeneranta cu albus de ou. Acesta are un continut foarte ridicat de colagen, necesar pentru o piele radianta. Bate bine un albus de ou si aplica-l pe pielea curata. Lasa-l sa actioneze pentru 20 de minute, dupa care indeparteaza-l cu apa calda. Poti repeta acest tratament in fiecare seara pentru a vedea rezultatele cat mai rapid.


Tratament cu lamaie pentru ten gras


Chiar daca pielea cu mult sebum isi mentine elasticitatea si tineretea mai mult timp, este recomandat ca uneori sa ii faci o „degresare” si sa o mai lasi sa respire. Stoarce jumatate de lamaie, inmoaie o discute demachianta in aceasta zeama si sterge-te cu ea pe fata in miscari circulare. Dupa un minut, clateste pielea cu apa calda..

Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a ramane mereu tanara si frumoasa.


Demachiere


Chiar daca ai utilizat sau nu machiaj, este recomandat sa te demachiezi in fiecare seara. Daca vei face acest lucru vei observa cum pe discheta demachianta raman urme de murdarie. Acesta sunt cauzate de praf, poluare si transpiratie. De asemenea, dimineata este iarasi indicat sa folosesti putin demachiat pentru a indeparta excesul de sebum format peste noapte.

Exfoliere


Cel putin o data la doua saptamani, ar fi bine sa iti exfoliezi pielea cu un amestec natural. Rolul exfolierii este acela de a indeparta toate celulele moarte de la suprafata pielii si de a permite astfel pielii sa respire.


Amesteca o lingura de tarate cu putin gel de curatare a fetei si maseaza tenul cu miscari circulare. Dupa ce ai acoperit toate zonele, indeparteaza masca cu apa calduta.


Hidratare


Un ten hidratat, este un ten mai tanar. Din acest motiv, femeile care se plang ca au tenul gras, au pielea mai intinsa si cu un aspect mai placut. In fiecare seara si dimineata, dupa procesul de demachiere, aplica un ulei natural hidratant (ulei de masline, ulei de samburi de struguri, ulei de avocado etc).

Lamaia - un fruct adorat de pielea ta

Lipsa hidratarii, schimbarile bruste de temperatura, neaerisirea spatiilor in care locuiesti sau lucrezi, dar si lipsa unei ingrijiri adecvate a pielii sunt doar cateva dintre lucrurile care pot duce la uscarea pielii. In acest caz, tenul tau are nevoie de un tratament care sa ii redea supletea, stralucirea si vitalitatea: exfoliere si hidratare.


Cum se face exfolierea


Stoarce zeama de la jumatate de lamaie si adauga jumatate de lingurita de sare marina sau aceeasi cantitate de zahar. Maseaza-ti pielea cu amestecul obtinut pentru 30 de secunde si apoi clateste cu apa calda din abundenta. Dupa acest tratament, toate celulele moarte de la suprafata pielii tale vor fi indepartate in totalitate, iar epiderma ta va arata impecabil si va putea sa respire prin toti porii.


Lamaia este usor acida, asa ca daca ai tenul mai sensibil amesteca o parte zeama de lamaie si o parte apa minerala. De asemenea, nu mentine zeama de lamaie mai mult de 30 de secunde pe piele, pentru ca acizii puternici iti pot provoca iritatii.


Datorita continutului bogat de vitamina C al sucului de lamaie, celulele de colagen naturale ale pielii vor fi stimulate, iar tenul tau va arata proaspat, curat si foarte placut la atingere.


Poti inlocui sarea marina sau zaharul cu tarate de grau, faina de grau, cafea macinata sau zat de cafea sau frunze uscate de ceai. Varianta cea mai buna este cea care iti este la indemana. Efectele sunt aceleasi indiferent de materialul abraziv – ingredientul cheie in aceasta masca este sucul de lamaie.


Atentie! Aplica acest tratament de cel mult doua ori pe saptamana.


Cum se face hidratarea


Amesteca o lingurita de ulei de masline cu 3 picaturi de zeama de lamaie si maseaza intreaga suprafata a pielii cu produsul rezultat. Aplica miscari circulare asupra pielii si insista in zonele cu riduri, evitand totusi zona ochilor. Dupa un minut de masaj, clateste pielea cu apa calda din belsug si apoi sterge usor cu un prosop de hartie. La finalul acestui tratament, iti vei simti pielea incredibil de curata si fina.


Acest tratament se face pe pielea curata (demachiata), eventual la cateva minute dupa exfoliere.


Alte masti pe baza de zeama de lamaie


Lamaie si argila


Intr-un bol adauga o lingurita de zeama de lamaie, o jumatate de lingurita de iaurt si o lingurita rasa de argila. Amesteca bine toate cele trei ingrediente, aplica masca rezultata pe fata, gat si piept, asteapta 20 de minue, iar dupa ce se intareste, indeparteaz-o cu apa calda. La final, pielea ta va ramane foarte fina si impecabila.


Lamaie si albus de ou


Albusul de ou regenereaza celulele pielii, iar colagenul natural continut ofera pielii un aspect mai tanar, mai curat si mai luminos. Spage un ou, separa albusul si amesteca-l cu o lingurita de zeama de lamaie. Aplica masca pe piele, las-o sa actioneze 10 minute si apoi indeparteaz-o cu apa calda.


Atentie! Zeama de lamaie albeste pielea, asa ca daca doresti sa iti pastrezi bronzul, ar trebui sa eviti acest ingredient.